Personvernerklæring

Ved å bruke nettstedet www.toppatterns.no, TopPatterns Facebookside eller TopPatterns nyhetsbrev gir du ditt samtykke til at TopPatterns kan behandle opplysningene dine som beskrevet i denne personvernerklæringen.

TopPatterns respekterer alle ønsker om hemmeligholdelse av personopplysninger som blir utlevert på nett, og vi er klar over behovet for hensiktsmessig beskyttelse og forsvarlig behandling av alle personopplysninger vi mottar.

Hvis du ikke godtar personvernerklæringen, kan du heller ikke bruke www.toppatterns.no, TopPatterns Facebookside eller TopPatterns nyhetsbrev.


Personopplysninger
Personopplysninger er alle opplysninger som kan brukes til å identifisere en person. Dette inkluderer for- og etternavn, fysisk adresse, e-postadresse og annen kontaktinformasjon, uansett om de gjelder vedkommendes bolig eller arbeidsplass.


Hvilke personopplysninger samler vi inn og behandler?
Som hovedregel kan du besøke www.toppatterns.no uten å fortelle oss hvem du er eller utlevere andre opplysninger om deg selv.
Men TopPatterns trenger enkelte personopplysninger for at du skal kunne handle hos oss og for at vi skal kunne tilby nyheter og andre tjenester til deg. Ved aktivt å akseptere TopPatterns persondatapolitikk, aksepterer du samtidig at bedriften i noen tilfeller kan bruke dine opplysninger til direkte markedsføring.

TopPatterns samler inn og behandler opplysninger om deg når du:

- Utleverer opplysninger i forbindelse med at du oppretter eller gjør endringer i brukerkontoen din for å kunne bruke enkelte tjenester.
- Velger å melde deg på TopPatterns nyhetsbrev og dermed akseptere at vi kan sende deg markedsføringsmateriale via e-post.
- Betaler kjøp (gjelder ikke kortinformasjon).
- Sender en forespørsel eller en klage, eller hvis du gir oss tilbakemeldinger.
- Hvis du utleverer opplysninger til oss via nettstedet eller på andre måter.

TopPatterns samler kun inn de personopplysningene som vi trenger for å kunne levere den tjenesten du etterspør (for eksempel e-postadresse og navn). Registrering av personopplysninger og opplysninger som kan knyttes til en person er nødvendig for å kunne analysere hvordan brukere TopPatterns nettsteder via Google Analytics.

TopPatterns samler ikke inn identifiserende opplysninger om kundene fra tredjepart.

TopPatterns bruker DIBS Payment Services og Klarna ved kjøp i nettbutikken. Vi oppbevarer ikke selv informasjon om betalingsmåte, for eksempel kortnummer, kontonummer eller lignende.


Hvem utleverer vi personopplysninger til?
Personopplysninger som du utleverer på www.toppatterns.no, blir kun utlevert til:
- interne avdelinger
- utvalgt og betrodd tredjepart som kan bruke personopplysningene dine for å levere varene eller tjenestene som du har bestilt
- forretningspartnere for at du skal kunne registrere og vedlikeholde brukerkontoen din

Ellers vil TopPatterns kun utlevere personopplysninger til andre, for eksempel svindelregistre i samsvar med gjeldende lovverk, hvis den aktuelle kunden misbruker eller svindler TopPatterns.
For å kunne videreutvikle og forbedre TopPatterns nettsteder fører vi statistikk over hvordan brukerne bruker nettstedene. Statistikken brukes kun i oppsummert form, for eksempel for å finne ut hvilke sider og nettlesere brukerne våre bruker mest. TopPatterns bruker Google Analytics til å samle inn statistikk, og i den forbindelse utleveres IP-adresser til Google Analytics. Google kan utlevere informasjon til tredjepart der loven krever det, samt til tredjepart som utfører oppgaver på vegne av dem. Når du besøker www.toppatterns.no, gir du samtidig ditt samtykke til Googles personvernerklæring, som du finner på  http://www.google.com/privacy.html

Bortsett fra de nevnte tilfellene vil ikke TopPatterns utlevere informasjon om hvordan enkeltkunder.

Hvor lagres personopplysningene dine?
Personopplysningene lagres på servere i Sverige og USA. Enkelte personopplysninger blir administrert av tredjepart (databehandler) som oppbevarer og behandler personopplysninger på vegne av TopPatterns i samsvar med denne personvernerklæringen og gjeldende personopplysningslov. Vi oppbevarer kun personopplysninger når det er nødvendig i forbindelse med de nevnte formålene.


Tilgang til opplysninger
Du kan når som helst endre kontoopplysningene og interesseområdene dine, inkludert å gi ditt samtykke til at vi kan kontakte deg i forbindelse med tilbud på varer eller tjenester og direkte markedsføring. Hvis du ikke lenger ønsker å motta nyhetsbrev fra TopPatterns, kan du til enhver tid klikke på "Meld deg av her" i bunnen av nyhetsbrevet.

Du kan få informasjon om hvilke opplysninger vi har registrert om deg. Hvis du ønsker en kopi av disse opplysningene, kan du kontakte oss på info@toppatterns.com.


Informasjonskapsler
I tillegg til de opplysningene som du selv utleverer i forbindelse med kjøp, når du melder deg på nyhetsbrevet vårt og bruker andre tjenester, bruker vi informasjonskapsler på www.toppatterns.no.
Hver gang du besøker et nettsted, uavhengig av bruk av informasjonskapsler, vil vi registrere hvilken nettleser, hvilket operativsystem og hvilken vert (host) du bruker, samt hvilke sider du ønsker tilgang til. Denne informasjonen brukes i et samlet og anonymt skjema for statistisk analyse av den generelle bruken av nettstedet.


Kontakt, endring og oppdatering av personvernerklæringen
TopPatterns forplikter seg løpende til å oppfylle kravene i personopplysningsloven.
Hvis du har spørsmål eller kommentarer til vår personvernerklæring eller til hvordan vi bruker personopplysningene dine, kan du kontakte oss.